Σιωπή παρακαλώ ..


                                                photo

Έτσι που οι μέρες περνούν γινόμαστε ανυπόμονοι,
ξεδιάντροπα ανυπόμονοι ,
λέμε : να γίνει κάτι τώρα , σήμερα , αυτές τις μέρες ...να κάνει ΚΑΠΟΙΟΣ κάτι !!
όμως ποιός είναι αυτός ο ΚΑΠΟΙΟΣ ?
Τάχα δεν έχουμε σπουδαίους επιστήμονες όλων των ειδών στη χώρα μας ?
Γιατί όμως δεν εμφανίζεται αυτός ο ΚΑΠΟΙΟΣ για τον οποίο όλοι μιλούμε ?
Μιλούμε για τους ομοεθνείς μας και βάζουμε τον εαυτό μας χώρια..ωσάν να υπερέχουμε (λες και εμείς
που περνάμε με κόκκινο είμαστε πιότερο ευρωπαίοι απο εκείνους που βρίζουν πάνω στα νεύρα τους χωρίς τάκτ το δίχως άλλο !...και άλλα πολλά)
Μιλούμε για επανάσταση , για πραξικόπημα  για ξεσηκωμό αλλά....μόνο στα λόγια τα καταφέρνουμε (διότι εμείς δε χάσαμε ακόμα τη δουλειά μας  και πο φόβο μην την χάσουμε δε μιλάμε ! ..πάλι εγωιστές και διόλου αλτρουιστές!)..
Βέβαια έχουμε και ένα ελαφρυντικό επιχείρημα :δε μπορέσαμε ποτέ να ξεχωρίσουμε το ψέμα απο την αλήθεια! (σάμπως μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε πόση μεγάλη η ανάγκη διαχωρισμού αυτών των δυο στη ζωή μας !), όχι πως τούτο μας απαλλάσει απο την ευθύνη-τουναντίον μας καταδικάζει απο μόνο του ως άφρονες και αμαθείς, που αντί να σκύβουμε το κεφάλι  σκεπτόμενοι πως θα επανορθώσουμε , κομπάζουμε αναιδέστατα για τις γνώσεις μας που πιστοποιούνται με έναν πάπυρο κάποιου πανεπιστημίου ή μ'ένα επιπλέον αποδεικτικό κάποιου ξένου πανεπιστημίου! γνώσεις με σφραγίδα, έτοιμες να κάνουν έναν άνθρωπο επιστήμονα !
Και για να μη μείνουμε στο περιθώριο αυτής της αναταραχής της άνευ προηγουμένου , καθόμαστε και αναλύουμε τα γεγονότα συνδυάζοντας την τάδε ή τη δείνα θεωρία, κρίνουμε τους πολιτικούς , τους διευθυντές , τους ιθύνοντες,τον γειτονά μας , τις ζωές των άλλων και επιδιώκουμε ενίοτε να υποκινήσουμε τα απελπισμένα πλήθη έναντι ενός θεσμοθετημένου αδίκου  από...τον καναπέ μας !
Προτάσεις όμως δεν δίνουμε..
Δεν έχουμε στην ουσία κάτι να πούμε..
Φοβούμαστε και ο φόβος μας αυτός εμποδίζει τη λογική μας και ερεθίζει το θυμικό μας τόσο που το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε (εμείς που την αδυναμία μας την επιδεικνύουμε ως δύναμη) είναι να σωπάσουμε!
Να σωπάσουμε για να μιλήσουν αυτοί που πραγματικά έχουν κάτι να πούν και να πάψουμε επιτέλους να τους πολεμάμε εγωιστικά και δίχως λόγο !
Να ψάξουμε εμείς οι ίδιοι να βρούμε τους ικανούς και να τους υποδείξουμε...
Να σταματήσουμε επιτέλους να εξευτελίζουμε ότι μας έχει απομείνει!
Σιωπή λοιπόν !

2 σχόλια:

negentropist είπε...

Αλεξία

πολύ φοβάμαι ότι ΔΕΝ υπάρχουν Μεσσίες, αλλά μόνο ψευδαισθήσεις για την δήθεν ύπαρξή τους ..

Eubos

γεια

Alex είπε...

Πρόβλημα έχουν αυτοί που τους πιστεύουν αγαπητέ Σταύρο !
εμείς λύσεις ψάχνουμε !