ως εκ τούτου..





Τη λύση την έχουμε,
το δύσκολο είναι να θέσουμε το πρόβλημα......


7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστήηη...

Ανώνυμος είπε...

Για σου Alex, χαιρετισμούς.

Το πρόβλημα είναι ότι γενικώς υπάρχει πρόβλημα και τη λύση την έχουμε όσοι δεν έχουμε πρόβλημα. Μην προβληματίζεσαι για αυτό που μόλις είπα, άσε να προβληματίζονται αυτοί που έχουν το πρόβλημα.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι το πρόβλημα της εποχής, ότι όλοι θέλουν περισσότερα χρήματα. Αυτοί που έχουν χρήματα θέλουν περισσότερα. Αυτοί που έχουν χαρά, ευτυχία, θέλουν περισσότερα χρήματα. Αυτοί που έχουν επιτυχία θέλουν περισσότερα χρήματα. Αυτοί που έχουν οικογενειακή ευτυχία θέλουν περισσότερα χρήματα. Αυτοί που έχουν υγεία θέλουν περισσότερα χρήματα.
Αυτοί που θέλουν περισσότερα χρήματα, να μην πω τι να παν να κάνουν.
Να σας πω και τη λύση του προβλήματος.
Ας σκεφτούμε τι έχουμε και τι μπορούμε να χάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ας σκεφτούμε τι έχουμε και τι μπορούμε να χάσουμε. Ας προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ότι δεν θα αποκτήσουμε με χρήματα. Άς ξοδέψουμε περισσότερο χρήμα και να μην προσπαθούμε να μαζέψουμε. Ας ξοδέψουμε περισσότερο χρήμα για να έχουμε χαρά, ευτυχία, εργασιακή επιτυχία, υγεία, οικογενειακή ευτυχία. Αν ξοδέψουμε περισσότερο χρήμα, πιστεύω θα φύγουμε σιγά σιγά και από την κρίση. Που είναι βασικά κρίση για το χρήμα. Θέλω να δω σχόλια και για την κρίση. Πως ήρθε, ποιος φταίει, πως θα φύγει.

Alex είπε...

Δήμο κάτι ξέρειςςςςς !!

Ανώνυμε καλως ήρθες (δε σε περίμενα η αλήθεια είναι !). Το σίγουρο είναι πως δεν έχω το πρόβλημα, έχω όμως λύσεις πολλές και μάλιστα μπορώ να κάνω συνταίριασμα με αυτούς που έχουν το πρόβλημα, οπότε...όλοι θα είμαστε ευτυχείς !!
Όσο για το θέμα της απόκτησης χρήματος , τούτο δεν είναι άνευ λύσεως ούτε για εκείνους που το έχουν (μιας και δεν τους φέρει το επιθυμητό , τουτέστιν ευτυχία) ούτε για όσους δεν το έχουν (μιας και μαθαίνουν συνεχώς να το κυνηγούν).Βεβαίως και υπάρχει λύση : το αγνοούμε (το χρήμα), γιατί όσο το κυνηγάς δε σου 'ρχεται και όσο του φέρεσαι περιποιητικά σε κάνει αλλαζόνα !!
Το πρόβλημα , το λοιπόν εβρίσκεται στη θέση (εκ του θέτω) του προβλήματος , η οποία καλείται να ερωτευτεί την κατάληλη -εκ των προσφερομένων- λύση !
Πάραυτα , η λύση που προτείνεις είναι universal και one size ! άρα η κατακλείδα σου με βρίσκει σύμφωνη!
καλό σου βράδυ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Mου θύμησες τότε που ήμουν μαθητούδι και ο δάσκαλος με παρότρυνε να βρω τη σωστή λύση με το γνωστό "έλα τώρα, είναι εύκολη η ερώτηση"!
Κι εγώ του έλεγα πως "η ερώτηση είναι εύκολη, η απάντηση όμως είναι δύσκολη"...

Alex είπε...

..και μετά κλάααααματα στον έλεγχο !
Λέμε κι'εμείς λοιπόν τώρα ότι θέλουμε...σχεδόν

negentropist είπε...

Αλεξία, θυμήθηκα ένα καταπληκτικό που είχε πει ο Woody Allen, στο τέλος μιας ομιλίας του σε ένα συνέδριο .. οδοντιάτρων :

" Έχω μία ... απάντηση ! Έχει κανείς καμμία ... ερώτηση ? "

Μπορεί να το κάνει αυτό ?

:)