Ότι θα έλεγα…

Από πού ν’αρχίσει κανείς το συμμάζεμα ?
Από τη βουλή των ελλήνων , ο χώρος αυτός θέλει ένα φρεσκάρισμα για αρχή διότι αν το σπίτι μας δεν είναι καθαρό πώς να μας λογίζουν για παστρικούς ?
Να φροντίζουμε πρέπει την καθαριότητα του τόπου μας σε καθημερινή βάση και όχι μόνο όταν δεχόμαστε επισκέπτες (ευρωπαίους επιτρόπους , ολυμπιακές επιτροπές, ενεχυροδανείστριες χώρες κ.ο.κ).
Να καθαρίσουμε λοιπόν για αρχή κι’άς το κάνουμε κλαίγοντας κι’αναπολώντας την ακαταστασία του παρελθόντος.
Έπειτα να τακτοποιήσουμε τους κοινόχρηστους χώρους ώστε να είναι πιο λειτουργικοί και εύχρηστοι(δημιουργία ποδηλατοδρόμων, grocery markets σε δημόσια πάρκα,ενίσχυση των θεατρικών ομάδων του δρόμου κ.α)
Μια άλλη κίνηση ευγενούς συμμαζέματος του δημοσίου βίου θα αποτελούσε η διαχείριση των λειτουργιών και των λειτουργών ( εκ-παίδευση των εκπαιδευτικών και τακτικός έλεγχος του έργου τους ,των ιατρών,καθώς και του λοιπού επιστημονικού προσωπικού της επικρατείας ,επαναπροσδιορισμός και σαφής ορισμός του περιεχομένου των όρων εκπαίδευση και μόρφωση, ίδρυση υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης και παροχής έργου που θα στελεχώνεται από νέους μαθητές κατά τους θερινούς μήνες κ.α).
Το συμμάζεμα που αφορά στην καθημερινότητα όλων ημών των Ελλήνων χρειάζεται και τη δική μας συμβολή και συμβουλή διότι είμαστε συνδιαχειριστές του τόπου .
Λέω πως η κάθαρση δεν ξεκινάει με απόδοση ευθυνών αλλά με καλή θέληση και η επίτευξη φέρει ανυπολόγιστη ικανοποίηση όταν είναι στόχος πολλών – όσο μπορώ αγωνίζομαι και όσο αγωνίζομαι μπορώ και συμμετέχω.
Ευχές για ένα ευγενές συμμάζεμα.

2 σχόλια:

jokand είπε...

Μου άρεσε ο παραλληλισμός σου!
Επειδή τυγχάνει να είμαι και εκπαιδευτικός αγαπητή alexia,...έλεγχος του έργου των εκπαιδευτικών, λες σε ένα σημείο...ΝΑΙ...αλλά από ποιους...από "κοματόσκυλα";

Alex είπε...

εκεί το θέμα "βράζει" ακόμα jokand , και βεβαίως δεν μιλώ για κομματικές παρεμβάσεις ...θα μπορούσε ας πούμε να ιδρυθεί μια ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή...δεν μπορεί να μην υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις , το ζήτημα είναι φλέγον!