Επίκαιρα

Μέσα μας φτερουγίζει η ελπίδα : το μη χειρον βέλτιστο !
Ενώ όλα συνηγορούν υπέρ ενός δυσοίωνου μέλλοντος,
«και τι έγινε ?...» η αντίδραση των ολίγων!
«ωχ , περικόπτουνε ....» η αντίδραση των πολλών!
Και οι πένες των ΜΜΕ καλά κρατούν!
Διασκεδάζουμε την αδυναμία μας ,
εξαιρετικά άνιση η πάλη με τον γίγαντα που απειλεί χρηματο οικονομικά και πολιτικά και πολιτισμικά αλλά και κοινωνικά τη χώρα (Μας ?, Σας?, Τους?) και οι περσότερο ψύχραιμοι (???) και ωριμότεροι (???)– ηλικιακά – ωσάν γέροι του mapet show περιπαίζουν την αγωνία των υπολοίπων υμών των αρουραίων που κλείσαμε τις πύλες του οίκου μας μην τύχει και εισβάλει κανείς (και ζητήσει το λόγο για την αγορά της νέας μας luis Vuitton , της 45mp TV , του αγαπημένου μας Vacheron Constadin , των δυο laptop , του αυθεντικού μας Bukhara κ.α).
Για πόσο άραγε το θέμα θα είναι μείζωνος σημασίας ?
-ξέρουν οι αστρολόγοι !
-ξέρουν οι επιφανείς οικονομολόγοι (που τώρα γίνανε πολλοί ωσάν εκ δια μαγείας – «Ελληνοφάνεια»- ότι πουλάει το γεννάμε εν μια νυκτί ! , έχουμε ενίοτε γεννήσει θεούς , επιφανείς ειδικούς ,επιστήμονες ,αεριτζίδες κ.α) ,
-ξέρουν οι κολητοί μας που επειδή έχουν την ευχαίρεια λόγου νομίζουν πως έχουν και την ευχαίρεια προβλέψεων και επιδέξιων χειρισμών ,
-ξέρουν κι’αυτοί που θέλουν να πουλήσουν την «πραμάτεια τους» κοψοχρονιά!
-Ξέρουν εκείνοι που τα βάζουν με το σύστημα που δολοπλοκώντας ευνοεί (και θα ευνοεί κατά τις προβλέψεις τους ) τις αδικίες εις βάρος των αδυνάμων (ξεχνάνε πως μια χούφτα αδύναμοι «ίδρυσαν» το πελατειακό σύστημα και ωσάν γλωσσοπλάστες εφεύραν την πολυφορεμένη φράση «αν έχεις μέσον διάβαινε»)
-Ξέρουμε εμείς που κλείνουμε την πανεπιστημίου εμποδίζοντας την εργασία ημών των υπολοίπων και δεν κλείνουμε την είσοδο του Μαξίμου Μεγάρου......
Υπάρχουνε ωστόσο τρόπος να κάνουμε κάτι αν και εφόσον το επιθυμούμε :
Απλά , πολύ απλά να κάνουμε καλύτερα ότι κάνουμε και να μην κάνουμε ότι εως τώρα δεν έπρεπε να κάνουμε (αλλά το κάναμε γιατί αυτό θα έκανε ο κάθε ευρωπαίος και γιατί έτσι θα σκεφτότανε ο κάθε ευρωπαίος).
Η παραπάνω σύσταση δεν αποτελεί παρά μια υποκειμενική προσέγγιση που θα μπορούσε εν πολλοίς να αμφισβητηθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Ξέρει μόνο η αγορά και η ουρά αυτής με την ιδιαίτερη ονομασία: κερδοσκοπία. Αυτή θα ισορροπήσει σε βάθος χρόνου το παγκόσμιο σύστημα.
Για το ελληνικό υποσύστημα που έχει αποσταθεροποιηθεί κανείς δεν γνωρίζει (πλήν ίσως κάποιων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα περίφημα hedge funds, που κινούνται πάντα νύχτα. Το βλέμμα μας προς εξωτερική βοήθεια και δανεισμό δεν σώζει, απλώς είναι το stepping stone, που λέει και η συμπαθής αοιδός Duffy, γιά άλλη μιά ημέρα ζωής στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Το ότι φταίνε λοιπόν οι πολιτικοί μας είναι προφανώς περιττό να ειπωθεί, διότι οδηγεί αυτόματα στη σκέψη ότι φταίμε οι ίδιοι. Τέλος, ευρωπαίοι δεν θα γίνουμε, όσο και να προσπαθήσουμε, αν και όλοι θα το θέλαμε. Το χάσαμε το παιχνίδι. Καθημερινά τα παραδείγματα. Ευγενής προσπαθείς να είσαι, ύβρεις αντιμετωπίζεις. Τακτικός προσπαθείς να είσαι, αδιαφορία και χάος βρίσκεις μπροστά σου και πλείστα άλλα. Λυπάμαι και θλίβομαι γιά την χώρα μου, τις υπηρεσίες της, τους πολιτικούς της, την νοοτροπία μας. Λέγοντάς τα δε καταντώ γραφικός, άρα προτιμώ την σιωπή και τα άρλεκιν.
Δεν έχω άλλη σοφία προς το παρόν, πηγαίνω κι εγώ να κουρδίσω το Vacheron Constantin μου, διότι ως γνωστόν τα καλά ρολόγια δεν είναι ποτέ quartz - να το προσέξετε παρακαλώ.
τα σέβη μου.

Alex είπε...

ας μην είμαστε τόσο αποκαλυπτικοί ....ας παραλείπουμε λεπτομέρειες ( κερδοσκοπία ? ελληνικό υποσύστημα ? δεν είμαστε ευρωπαίοι ?) διότι δίδουμε τροφή εις την Sueddeutche Zeitung , στη Die Welt και σε λοιπά έντυπα.
Παραταύτα θα συμφωνήσω μαζί σας.